Web Analytics Made Easy - Statcounter

امروزه بیشتر بازی‌ها در دنیای صنعتی و مدرن رنگ و جلوه ای تازه یافته و بسیاری از این رشته های اصیل و با هویت که ریشه در فرهنگ، باور و تاریخ جنوب کرمان دارد در پس بازیهای مدرن و جدید به فراموشی سپرده شده اند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از راه آرمان ، با ظهور بازی‌های اینترنتی بی هویت و استقبال کودکان از آنها، بازی‌های بومی و محلی که بیانگر فرهنگ هر شهر و دیاری است تاریخ گذشته شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



 اگر در گذشته بچه‌ها با چند تکه سنگ بر روی زمین، هفت سنگ را در کوچه‌پس کوچه‌های جنوب کرمان آغاز می‌کردند حالا به دنبال پیروزی در نبردهای جنگی هستند و ساعت‌ها تبلت به دست، اوقات فراغت خود را سپری می‌کنند.

دیگه خبری از بازهای بومی و محلی این منطقه مثل رمازا  هفت سنگ،وسط گل سه،پنج قل و...نیست ، متولی زنده نگه داشتن این میراث غنی کیست؟ 
 
 با شیوع ویروس کرونا و عدم اشتیاق مسوولان و خانواده‌ها برای معرفی بازی‌های بومی به فرزندان غرب بازی‌های بومی و محلی را به باد فراموشی سپرده و بازی با تبلت و گیم‌هایی را جایگزین آنها ساخت که به دور از فرهنگ هر شهر و دیاری است.

بعد از شیوع ویروس کرونا علاوه بر بازی‌های محلی، کلیه فعالیت‌های مرتبط با تحرکات جسمی به باد فراموشی سپرده شده است که این خود، یکی از صدمات شیوع ویروس کرونا است.
 
یکی از والدینی که فرزند خود را برای بازی با وسایل بازی تنها پارک شهر آورده است با اشاره به اینکه شهرستان رودبارجنوب هنوز یک شهربازی مناسب برای بازی کودکان و سرگرم شدن آن‌ها ندارد، گفت: شهربازی به عنوان یکی از خواسته های دیرینه مردم رودبارجنوب مطرح بوده است ولی متاسفانه حتی یک پارک بازی مناسب در شان کودکان این شهر تاکنون راه اندازی نشده است.
 
این بانوی رودباری با انتقاد از نبود شهربازی در شهرستان افزود: بدلیل نبود یک شهربازی مناسب مجبور می‌شویم از وسایل بازی که در تنها پارک شهر که بسیاری از آن‌ها برای کودکان خطرناک است استفاده کنیم.

احداث شهربازی برای رودبارجنوب امری ضروری است

زینب بامری دیگر بانوی رودباری در گفت و گو با خبرنگار ما با تاکید بر لزوم احداث شهربازی در شهرستان،اظهارکرد: شهرستان رودبارجنوب در اغلب امکانات رفاهی و سرگرمی برای کودکان و نوجوانان و حتی جوانان کمبودهای زیادی دارد و احداث شهربازی برای این شهرستان ضروری است.

وی ادامه داد: در سایه نبود پارک بازی مناسب کودکان تمام روز خود را در خانه حبس می کنند و مشغول بازیهای دیجیتالی هستند که این امر آنها را خشن بار آورده است.

این بانوی رودباری گفت: بهترین بازی کودکان دهه ۶۰ و ۷۰ گروهی و دسته جمعی بود و در پس هر کوچه صدای شور و قهقهه کودکانه به دور از دغدغه شنیده می شد و با قهر و آشتی های روزانه همراه بود.

بامری عنوان کرد: انجام بازی های محلی در زمان های گذشته با اعضای خانواده و فامیل به خصوص در شب نشینی ها حال و هوای دیگری داشت.

وی تصریح کرد: امروز فضای مجازی و اینترنت جایگزین شور و هیجان کودکان و نوجوانان شده و نتیجه جمع شدن فامیل و دوستان در کنار هم، رد و بدل کردن فیلم و عکس و یا پیام هایی است که بدون هیاهو انجام می دهند.

بامری گفت: در گذشته با کمترین و ارزان ترین وسایل بازی شادترین بازی را انجام می دادند و هیجان کودکانه با دویدن به دنبال یک توپ خالی می شد.

کودکان با بازیهای بومی بیگانه اند

وی با بیان اینکه کودکان با بازیهای بومی بیگانه اند،افزود: شاید شنیدن نام بازی هایی مانند هفت سنگ، وسطی، یه قُل دو قُل و چندین بازی دیگر برای کودکان امروز غریبه باشد و البته در طول این سالها رغبتی برای احیای این بازی های بومی محلی وجود نداشت.

بامری خاطر نشان کرد: مسوولان می توانند با برگزاری جشنواره های بازیهای بومی و محلی علاوه بر احیا این بازیها کودکان را از خطر انزوا نجات دهند.

بازی اساسی‌ترین نیاز دوران کودکی است

کارشناسان پرورشی و امور جوانان بازی را اساسی‌ترین نیاز دوران کودکی هر انسان می‌دانند و از کارکردهای بازی‌های دسته جمعی کودکان به عنوان نقش پایه‌ای در جامعه‌ پذیری و ایجاد روابط اجتماعی آنان یاد می‌کنند.

بازی کردن کودکان موجب شادابی و سرزندگی آنان است و بر اساس پیمان‌نامه حقوق کودک، همه‌ کودکان حق دارند به بهترین شکل رشد کرده و ملزومات مورد نیاز برای زندگی را در دسترس داشته باشند.

اکنون باید منتظر بود و دید آیا سرانجام شهر بدون شهربازی رودبارجنوب در سال۱۴۰۱ برای کودکانش شاهد شهربازی خواهد بود و این مطالبه و نیاز این قشر جامعه برطرف می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: بومی و محلی بازی های بومی برای کودکان بازی مناسب بازی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۰۸۶۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنجال ورود حجاب به سهمیه دارویی داروخانه‌ها | آنجا محلی برای بیمار است، با روان‌شان بازی نکنید!

روز گذشته خبری روی خروجی خبرگزاری‌ها قرار گرفت مبنی بر اینکه تعیین سهمیه داروخانه‌ها بر اساس «رعایت حجاب» صورت خواهد گرفت و به سرعت در بین کاربران شبکه‌های اجتماعی بحث برانگیز شد. رئیس سازمان غذا و دارو اعلام کرد که رعایت حجاب در داروخانه‌ها در ارائه سهمیه به آن‌ها نقش دارد و سهمیه داروی داروخانه ها با توجه به وضع حجاب کارکنان تعیین می‌شود!

حیدر محمدی روز گذشته گفت: این سازمان از نخستین مجموعه‌هایی بود که مسئله حجاب را در دستور کار قرار داد و «به همین دلیل اصول رعایت پوشش در داروخانه را ابلاغ کرد». او از عدم رعایت حجاب به عنوان «ناهنجاری» یاد کرده و گفته که «موضوع رعایت هنجار‌ها» از مواردی است که در «سهمیه داروخانه‌ها نقش دارد». به گفته حیدر محمدی، «اگر یک داروخانه نسبت به رعایت هنجار‌ها اقدام نکند، در وهله نخست تذکر داده می‌شود و اگر تذکر تأثیری نداشته باشد موارد بازدارنده در خصوص داروخانه متخلف اجرا می‌شود. اگر موارد بازدارنده نیز مثمرثمر نباشد متخلفان به مراجع قانونی معرفی می‌شوند».

هنوز هیچ دستورالعملی دریافت نکردیم

هادی اخوت‌پور رئیس شورای عالی داروخانه‌های ایران به رویداد ۲۴می‌گوید هنوز هیچ دستورالعملی در این زمینه به دست آن‌ها نرسیده و اگر منظور رئیس سازمان، حجاب بیماران و مراجعه کنندگان به داروخانه‌ها باشد، چنین کاری از داروخانه دار‌ها ساخته نیست چرا که وظیفه آن‌ها تنها «ارائه دارو به بیمار مستاصل است». او گفته: چیزی تحت عنوان ارزشیابی داروخانه‌ها وجود دارد که شامل بررسی وضعیت، اموال، یخچال ها، دمای داروخانه، ثبت درست بارکد دارو‌ها و فاکتور‌هایی از این دست است. این ارزشیابی به منظور تخصیص سهمیه دارویی انجام می‌شود و هر یک از این موارد، ضریب متفاوتی دارند و داروخانه‌ها بر اساس امتیازی که میگیرند، سهمیه دارویی دریافت می‌کنند.

او در مورد احتمال اجرای طرح جدید برای پرسنل داروخانه می‌گوید: در بخشنامه‌ای که دو سال پیش صادر شد یک سری استاندارد‌های پوششی برای کارکنان داروخانه در نظر گرفته شده بود. برای مثال پزشک داروخانه باید روپوش سفید تمیز همراه با اتیکت داشته باشد و کارکنان غیر داروساز، روپوش رنگی تمیز بپوشند. همه این‌ها در ارزشیابی ملاک بود و تا الان در مساله پوشش پرسنل، تاکیدی بر حجاب نبود و تاکید اصلی بر تمیزی و تمایز پزشک داروساز با سایر پرسنل بود.

واکنش به خبر رعایت حجاب در داروخانه‌ها

خبرگزاری ایرنا هم خبر داد: روابط‌عمومی سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه سخنان اخیر رئیس سازمان غذا و دارو ناظر بر پوشش حرفه‌ای کادر داروخانه بوده و تنظیم کننده خبر از گفتار به متن دچار اشتباه محتوایی شده است؛ اظهار کرد: دستورالعمل نحوه پوشش داروخانه‌ها بر اساس چک‌لیست‌های بازرسی، ارزشیابی و حرفه‌ای و به‌منظور تفکیک پرسنل و مسئول فنی است و در خصوص پوشش کارکنان آن است.

گفتنی است، در اسفند ماه 1401، سازمان غذا و دارو دستورالعمل نحوه پوشش کارکنان داروخانه را ابلاغ کرد که از جمله مفاد مهم آن می‌توان به ملزم شدن کارکنان زن (اعم از مسوول فنی و سایر کارکنان) به پوشیدن مقنعه مشکی‌رنگ اشاره کرد.

دیگر خبرها

  • ۵ فعالیت هیجان‌انگیز در دبی که نباید از دست بدهید
  • کشف ۲۱۵ کیلوگرم حشیش از یک منزل در رودبار جنوب
  • تجهیزات بازی پارک‌های کرمانشاه چقدر استاندارد است؟
  • تعداد ۳۷ هزار نفر در جنوب کرمان واجد شرایط مسکن ملی شناخته شدند
  • واگذاری ۲ هزار و ۶۱۰ زمین در ۱۴ شهر جنوب کرمان
  • کشف بزرگترین مزرعه استخراج ارز دیجیتال در جنوب شهرستان ری
  • خسارات سیلاب های فصلی جنوب کرمان باطرح های آبخیزداری کاهش یافت
  • جنجال ورود حجاب به سهمیه دارویی داروخانه‌ها | آنجا محلی برای بیمار است، با روان‌شان بازی نکنید!
  • ۱۱ هکتار از اراضی دولتی در جنوب کرمان رفع تصرف شد
  • راه‌‌اندازی آنلاین‌شاپ صنایع دستی و سوغات محلی در طبس